Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σπανάκι ρολό


Υλικά
125 γραμ. σπανάκι
9 κομμάτια φέτες ζαμπόν
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κρέμα σκόρδου
10  λιαστές ντομάτες σε λάδι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
ξερό βασιλικό
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι, μέσα σε σουρωτήρι.
Ζεματάμε σε καυτό νερό για 2 λεπτά και το βάζουμε μετά σε κρύο νερό.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ να το ψιλοκόψουμε.


Με μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το σπανάκι κρόκο προσθέτουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. 
Χτυπάμε τα τρία ασπράδια αυγών, σε μαρέγκα και σιγά-σιγά τα ανακατεύουμε με το μίγμα σπανάκι.


Στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C.  για 15 λεπτά για να ψηθεί.

Όταν ψηθεί το βάζουμε σε μεμβράνη και το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κάνουμε τη γέμιση με ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, την κρέμα σκόρδου, την ρίγανη, τον μαϊντανό.


Ξεδιπλώνουμε την ζύμη σπανάκι και απλώνουμε την γέμιση, τις φέτες ζαμπόν και ξανατυλίγουμε σε ρολό.



Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει  και το κόβουμε σε φέτες πρίν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: