Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Κώνοι ζύμης για γλυκά ή αλμυρά

Κατασκευή κώνων για να τους χρησιμοποιήσετε με όποια γέμιση θέλετε γλυκιά ή αλμυρή.

Υλικά
500 γραμ. αλεύρι
1 αυγό
140 γραμ. γιαούρτι
αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
100 ml ζεστό νερό
100 ml χλιαρό γάλα
20 γραμ. νωπής μαγιάς
1 αυγό για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Πρώτα, κάνουμε κώνους (8 τεμάχια) από χαρτί και τους ντύνουμε  με αλουμινόχαρτο.


Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά, με τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα κάνετε προζύμι.
Στην προζύμη  βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε σε μια ομαλή μη-κολλώδη ζύμη.

Σκεπάστε με μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες.


Κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε ένα κορδόνι.


Έτοιμο να τυλίξουμε έναν έναν τους κώνους (έχουμε αλείψει πριν τους κώνους με λίγο λάδι).


Ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 35 ° C και βάζουμε τους κώνους χωρίς το χαρτόνι από μέσα να φουσκώσει για 15 λεπτά.

Μετά ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνο στους 180 ° C  
Αλείφουμε τους κώνους με πινέλο το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ξαναβάζουμε στον ζεστό πλέον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν κώνους (μου πήρε 30 λεπτά).

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Τα Χωνάκια μπορούμε να τα γεμίσουμε με κρέμα ή και με ένα αλμυρό μίγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: