Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κέτσαπ

Υλικά
3 κιλά ντομάτες
100 γραμ. ζάχαρη
1 λίτρα ξύδι
30 γραμ. αλάτι
4 κομμάτια γαρίφαλο
10 τεμάχια μαύρο πιπέρι
10 κομμάτια μπαχάρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν ένας χυμός.
Βάζουμε τον χυμό σε κατσαρόλα και προσθέστε μια δόση αλάτι, πιπέρι το γαρίφαλο, το μπαχάρι και της αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


Περνάμε από σουρωτήρι, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη και το ξύδι, και τα βράζουμε πάλι μέχρι να πήξει αρκετά.


Βάζουμε την σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα αμέσως και αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: