Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Άσπρη σαλάτα τόνου

Υλικά
60 γραμ. βούτυρο
40 γραμ. αλεύρι
600 ml γάλα
60 γραμ. τριμμένο σκληρό τυρί
425 γραμ. τόνου στο ζουμί του
Πιπέρι
2  αυγά βρασμένα
αλάτι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι



Μόλις τσιγαριστεί βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το γάλα  τα αναμιγνύουμε όλα μαζί, τοποθετούνται πάλι πίσω στη φωτιά και ανακατεύετε να αρχίσει να πήζει η  σάλτσα.


Πρόσθεσα τη σάλτσα τον ζωμό από την κονσέρβες τόνου, το τριμμένο τυρί, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον τόνο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι.


Για το τέλος, θα προσθέσουμε στην σάλτσα σε φέτες τα βρασμένα ψιλοκομμένα αυγό.


Μόλις πιεί τα υγρά του το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: