Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σπαράγγια με βότανα

Υλικά
6-7 τεμ. πράσινα σπαράγγια
6-7 τεμ. λευκά σπαράγγια
6 τεμ μικρές ντομάτες
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Λάδι
Αλάτι
μερικές φέτες μπέικον (προαιρετικά για τους κρεατοφάγους)

Εκτέλεση

Πλένουμε και δένουμε τα σπαράγγια ανά 3 με σπάγκο και από ένα κλαδάκι θυμάρι και δενδρολίβανο.

Σε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο βάζουμε το λάδι τα ντοματάκια (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μερικές φέτες μπέικον) και από πάνω στήνουμε τα σπαράγγια.
Σκεπάζουμε  αλατίζουμε και ψήνουμε για μέχρι τα ντοματάκια να αρχίσουν να μαραίνονται.


Βάζουμε στον φούρνο το τηγάνι για 25 λεπτά για να ψήσει.
Εάν είναι δυνατόν, μετά από 10 λεπτά περιχύνουμε λίγο ζεστό νερό.



Τα σερβίρουμε με την σάλτσα τους και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι ή ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: