Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Mπαστούνια με παρμεζάνα

Υλικά
300 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γραμ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml γιαούρτι
100 γραμ.  παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο
ανακατεμένο με το αλάτι.


Προθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και την γιαούρτι και ζυμώνουμε αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.



Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 5 λεπτά.
Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια δύο φύλλα.

Στο πρώτο βάζουμε την παρμεζάνα και σκεπάζουμε με το δεύτερο.


Ανοίγουμε τα δύο φύλλα με το ρολό σε ένα νέο φύλλο που πλέων έχει ενσωματώσει το τυρί.



Κόβουμε σε ραβδάκια περίπου 5-6 mm και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους, και ψήνουμε στο φούρνο 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: