Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια, τυρί και πέστο μαϊντανού

Υλικα
Για το πέστο μαϊντανού:
100 ml ελαιόλαδο
7-8 κλωναράκια μαϊντανό
1 σκελίδες σκόρδο
25 γραμ. κουκουνάρι
Αλάτι-πιπέρι

Για το αλμυρό κέικ:
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
150 γραμ. μπρόκολο κατεψυγμένο Ifantis
120 ml γάλα
50 ml βούτυρο

4 κουτ. σούπας πέστο μαϊντανού
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
100 γραμ. τυρί Regato
100 γραμ. τυρί Mozzarella
Αλάτι

Εκτέλεση
Για το πέστο μαϊντανού:
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το αλάτι και το πιπέρι.


Για το αλμυρό κέικ:
Σε τηγάνι μαραίνουμε το φρέσκο κρεμμύδι τις πιπεριές, και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά.

Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, το γάλα, το πέστο μαϊντανού και το αλεύρι σιγά σιγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα τυριά.

Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μίγμα από το τηγάνι, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά. 


Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: