Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Λαγάνα

Υλικά
600 γραμ. αλεύρι
λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο ξηρή μαγιά
αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γιαούρτι

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε με λίγο χλιαρό (όχι καυτό) 3 κουταλάκια του γλυκού αρκεί.
Σκεπάστε το και αφήστε για μισή ώρα να φουσκώσει.


Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο στο νερό και αφήστε το να κρυώσει έτσι ώστε να παραμένει χλιαρό (όχι καυτό).

Ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο στο αλεύρι, προσθέτουμε το γιαούρτι (όχι στο κρύο σε θερμοκρασία δωματίου).

Βάζουμε την μαγιά και ζυμώνουμε ζύμη.
Αν χρειαστεί νερό συμπληρώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη καλύψτε την και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη ανοίγουμε σε πίτες να έχουν επίμηκες τριγωνικό σχήμα.
Πριν το ψήσιμο τρυπάμε αρκετές φορές σε διαφορετικά μέρη με ένα πιρούνι αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Πατάμε με τα δάχτυλα να κολλήσει το σουσάμι και να της δώσουμε το σχήμα της λαγάνας.

Βάζουμε τις λαγάνες σε ταψιά και ψήνουμε στον φούρνο στους 250C μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: