Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ρολά μπισκότα σπειροειδή

Υλικά
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά λάδι
5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κιλό αλεύρι
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Βάλτε στο μίξερ τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, ρίξτε 5  κουταλιές  ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.

Σε μια δεύτερη λεκάνη χτυπήστε  τα ασπράδια μαρέγκα και στη συνέχεια την ανακατεύουμε απαλά στους  χτυπημένους κρόκους.

Σε αυτό το μείγμα, στη συνέχεια, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.


Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο στο ένα βάζουμε το κακάο ενώ το άλλο το αφήνουμε άσπρο.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε την άσπρη ζύμη και σε ένα δεύτερο αυτή με το κακάο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ° C για 8 λεπτά. Εξαρτάται από το φούρνο.


Μόλις ψηθούν ζεστά ακόμα τα βγάζουμε σε νωπή πετσέτα πρώτα το άσπρο και από πάνω το καφέ και τυλίγουμε σε ρολό.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε φέτες και αν θέλουμε για τα παιδιά τα καρφώνουμε σε καλαμάκια για σουβλάκι.



Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη ή και να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα που έχουμε ζεστή σε μπέν μαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: