Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο σε μαύρη μπύρα

Υλικά
2 κομμάτια κότσι
200 γραμ. κρεμμύδι
100 γραμ. σκόρδο
100 γραμ. βούτυρο
1 λίτρο μαύρη μπύρα
100 ml μέλι
50 γραμ. δεντρολίβανο
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 2 κομμάτια κότσι και νερό μέχρι να σκεπαστού σχεδον, την μισή μαύρη μπύρα, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι και ολόκληρο μαύρο πιπέρι.

Βράζουμε για 20 λεπτά τα στραγγίστε και τα τοποθετείτε σε μαρινάδα από μέλι, μαζί με το άλλη μισή μαύρη μπύρα, το δεντρολίβανο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Βάζουμε σε ταψί όρθια μαζί με την μαρινάδα για 20 λεπτά στους 200c, αλείφοντας συχνά την μαρινάδα που γίνεται τραγανιστή κρούστα.


Μπορούμε να το αλείφουμε και με βούτυρο και λιωμένο σκόρδο και δεντρολίβανο λίγο πρίν το βγάλουμε από τον φούρνο αλλά και όταν είναι ακόμα καυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: