Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κεφτέδες ρεβιθιού με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
3 φλιτζάνια ρεβίθια
2 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Τρήμα ψωμιού
φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κύμινο
τριμμένη φρυγανιά


Για την σάλτσα μουστάρδας
2 αυγά βρασμένα
1 λεμόνι και χυμό λεμονιού
2 φιλέτα αντσούγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

εκτέλεση
3 φλιτζάνια ρεβίθια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Αφήστε το να κρυώσουν.


Κάνουμε τα ρεβίθια πουρέ με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα αυγά, και το ψωμί εμποτισμένο με γάλα, ψιλοκομμένο σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Πασπαλίστε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε καλά. Εάν είναι απαραίτητο, βάζουμε λίγη φρυγανιά.


φτιάχνουμε κεφτέδες που τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή  βούτυρο για περισσότερη γεύση μέχρι να ροδίσουν, ή στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρετε με μικρά φύλλα μαρουλιού.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα στους κεφτέδες ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Για την σάλτσα μουστάρδας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μίξερ για να έχουν μια πυκνότερη συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: