Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό και γλυκό κουταλιού

Υλικά
3 τμ αυγά
150 γραμ. βούτυρο
60 γραμ.  κρυσταλλική ζάχαρη
120 γραμ. σοκολάτα
90 γραμ. αλεύρι
24 γραμ. κακάο

Συνοδεύουμε με
Παγωτό
Γλυκό κουταλιού (όποιο μας αρέσει)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.


Σε μπέν μαρί βάζουμε  να λιώσει η σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο, προσθέστε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε απλά με σύρμα.


Ανακατεύουμε κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το κακάο το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας.


Δημιουργήσαμε ένα πηχτό χυλό.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες μας και μοιράζουμε τον χυλό μας, μέχρι την μέση γιατί θα φουσκώσουν τα κεκάκια μας


ψήνουμε στους 200 ° για 10 έως 12 λεπτά.



Σερβίρουμε με παγωτό προτιμότερο βανίλια και γλυκό κουταλιού όποιο μας αρέσει και έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: