Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πουτίγκα πατάτας με ψάρι

Υλικά
300 γραμ. φιλέτο ψάρι (πέστροφα, πέρκα, μπακαλιάρος)
400 γραμ. πατάτες
200 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
100 γραμ. κρεμμυδάκια
150 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. αλεύρι
Μοσχοκάρυδο
250 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα λαδωμένο ταψάκι.


Βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια σε φετάκια, σε κομματάκια τα φιλέτα ψαριού και τέλος, καλύπτει με ένα στρώμα πατάτες.



Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ όταν κρυώσει ανακατέψτε και με το αυγό ρίχνουμε αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20-25 λεπτά σε θερμοκρασία 185 °

Δεν υπάρχουν σχόλια: