Υλικά
150 ml νερό
6 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
4 λεμονιού το ξύσμα
125 ml χυμό λεμονιού
παγάκια
5 φέτες λεμόνι
ή μεταλλικό νερό για να ξαναγεμίσετε το νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια (προσοχή να είναι χωρίς κερί) και παίρνουμε
το ξύσμα από αυτά, τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό τους στο ψυγείο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και αφήνουμε
να βράσει σε σιρόπι για τουλάχιστον πέντε λεπτά, απομακρύνεται και αφήνεται να
κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
Σουρώνουμε μέσα από ένα κόσκινο και ρίξτε σε γυάλινο
μπουκάλι
Για να κάνετε λεμονάδα χύστε σε κανάτα πάγο, λίγο σιρόπι, προσθέστε
φέτες λεμόνι, συμπληρώστε με καθαρό νερό ή μεταλλικό νερό, και δοκιμάσετε το
πώς σας αρέσει.
Έτσι θα έχετε πάντα φρέσκο και αναζωογονητικό χυμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου