Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ταλιατέλες με σάλτσα γαρίδας


Υλικά
300 έως 400 γραμ. αποφλοιωμένες γαρίδες
50 γραμ. βούτυρο
μισό λεμόνι
500 ml συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
250 έως 300 ml σαντιγύ
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Μαϊντανός
1/2 κιλό Ταλιατέλες
παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 50 γραμ. βούτυρο προσθέστε 300-400 γραμμάρια γαρίδες αναμείξτε και περιμένετε μέχρι να βγάζουν τον
χυμό τους για μερικά λεπτά και σβήστε με μισό λεμόνι.
Για 2 λεπτά σιγοβράστε.


Προσθέστε 500 ml. πολτό ντομάτας και ανακατεύουμε, περιμένετε μέχρι να βράσει


Προσθέστε 250-300 ml. Κρέμα σαντιγύ.
Σιγοβράζουμε περίπου 5 λεπτά. και ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και το μαϊντανό το σκόρδο και κλίνουμε με καπάκι να βράση η σάλτσα.



Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε τις σουρώνουμε και της βάζουμε μέσα στην σάλτσα. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: