Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού στον φούρνο με μπέικον και σάλτσα


Υλικά
700 γραμ. λαιμός χοιρινό
100 γραμ. μπέικον
2 κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας Μουστάρδα
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι κρασί
λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε στις μπριζόλες, αλάτι και πασπαλίζουμε με πιπέρι σε κάθε πλευρά.
Από τη μία πλευρά αλείφουμε παλτό μουστάρδα.


Σε ταψί βάζουμε με την σειρά πλαγιαστά  μία μπριζόλα σπάζουμε με φέτα μπέικον και κρεμμύδι 2-3 ροδέλες και συνεχίζουμε μέχρι να μπουν όλες.


Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και στο ταψί λίγο νερό 1 φλιτζάνι.
Βάζουμε στον φούρνο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια περνά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήστε ανοιχτό μέχρι να γίνει τραγανό.

Για την σάλτσα αδειάστε το ζωμό από το ταψί στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.



Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: