Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπιτα ρυζιού

Υλικά
125 γραμ. ρύζι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1/2  μαρούλι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κόκκους ολόκληρο μαύρο πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη
3 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι
3 φύλλα δάφνης

πιπέρι
αλάτι
1 κουταλιά γλυκού κάρυ
1 αποξηραμένα πικάντικη κόκκινη πιπεριά
2-3 μικρές κουταλιές ζωμό κοτόπουλου
50 γραμ. βούτυρο
1 φύλλο δάφνης
νερό
2 αυγά

για τη διακόσμηση:
ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
Μαϊντανός
φρέσκα κρεμμυδάκια
φέτα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι και μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό για 15 -17 λεπτά (αλ ντέντε). Αφήνουμε να κρυώσει.

Το στήθος κοτόπουλο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε κρύο νερό, θα προστεθεί αλάτι, ολόκληρο το μαύρο πιπέρι, μπαχάρι ολόκληρο, τη δάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά.


Καθάρισα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε ροδέλες και τα φύλλα.


Κόβουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό.

Το βρασμένο ρύζι έχω χωρίζεται σε δύο τμήματα, το ένα μισό έβαλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα 1 αυγό και το κάρυ.


Στο δεύτερο ρύζι πρόσθεσα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ένα αυγό, καλά αναμεμειγμένα.


Σε ταψί με άφθονα λαδωμένο βούτυρο έβαλα ένα στρώμα ρυζιού με κάρυ, το οποίο έχει πάρει όμορφο κίτρινο χρώμα.

Παίρνουμε το κοτόπουλο στήθος και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.


Σε μπόλ βάζουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ψιλοκομμένο αποξηραμένα κόκκινη πιπέριά, και 1 αυγό αναμειγνύουμε καλά μαζί.


Στο ταψί πάνω από την στρώση ρυζιού βάζουμε ένα στρώμα με φύλλα μαρουλιού, τα οποία προηγουμένως πλύθηκαν με τρεχούμενο νερό και αφήσαμε αποστραγγίξουν σε ένα κόσκινο, τα κομματάκια κοτόπουλο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το μίγμα του μπόλ.



Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ρύζι μερικά κομματάκια βούτυρο και περιχύουμε με ένα φλιτζάνι ζωμό.


Βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς 30-40 λεπτά χρόνο.


Στο πιάτο βάζουμε το κέικ ρυζιού διακοσμημένο με ροδέλα πορτοκαλί και μαϊντανό, τα φύλλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια.


Βάσει των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται έχει μια σειρά από παραλλαγές του χρωμάτων, συνδυασμών γεύσης με το οποίο γίνετε μια ευχάριστη έκπληξη την οικογένεια και τους καλεσμένους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: