Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με τυριά ζαμπόν, λουκάνικο

Υλικά
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι γιαούρτι  
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγγάτο
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι ζαμπόν σε τετραγωνάκια
1/2 φλιτζάνι λουκάνικο Φρανκφούρτης κομματάκια
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκια χοντροκομμένο
1 μπέικιν
1/2  φλιτζάνι ελιές χωρίς το κουκούτσι
Αλάτι

Λίγη ζάχαρη
3 αυγά χωρισμένα
πράσινη και κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα κροκάδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα κάπως σφιχτή.

Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα της λεκανίτσας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος που θα το ψήσουμε.


Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, στους 160ο 35' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: