Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ομελέτα στο ταψί

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό πατάτες
300 γραμ. λουκάνικο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
400 γραμ. ντομάτες με τον χυμό τους
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
θυμάρι
6 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
ζάχαρη


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες


Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.


Σε στεγνό τηγάνι περνάμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.


Μετά στο ίδιο τηγάνι περνάμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το πολτοποιημένο σκόρδο.


Όταν μαραθούν τα κρεμμύδια βάζουμε και την ντομάτα προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε να γίνει η σάλτσα μας προσθέτουμε το θυμάρι,και το λεμόνι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην σάλτσα αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.


Παίρνουμε ένα ταψί και στο κάτω μέρος του ταψιού βάζουμε πρώτη την σάλτσα ντομάτας.
Πάνω από την σάλτσα βάζουμε τις πατάτες και τα λουκάνικα ανακατεμένα


Στην στρώση πατάτας με κουτάλι κάνουμε έξι λακκούβες και σε κάθε ένα έβαλα από ένα αυγό.



Ψήνουμε σε θερμαινόμενο φούρνο στους 180C φούρνο για 30 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: