Υλικά
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
χοντρό αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
(Για το πασπάλισμα) ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και τη
ζάχαρη και θα κάνετε μετρίως παχύ χυλό για τηγανιτές.
Βάζουμε τον χυλό σε μπουκάλι με τρύπα και τον χύνουμε στο
καυτό λάδι σε σχέδια.
Αν έχουμε ιδικό εργαλείο με σχέδιο τριαντάφυλλο.
Το βυθίζεται για λίγο στο κουρκούτι να πάρει μια δόση και το
βουτάμε στο καυτό λάδι.
Το κρατήστε σταθερά ώστε να μην κολλήσει, η στάθμη του
λαδιού πρέπει να είναι μεγάλη, προκειμένου η επιφάνια να είναι βυθισμένη
ολόκληρη.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, και με πιρούνι το βγάζουμε απαλά από
το Σίδερο
Έτοιμοι να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου