Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κουνουπίδι Τηγανιτό (ογκρατέν)

Υλικά
1 κουνουπίδι
50 γραμ.  σκληρό τυρί για το πασπάλισμα
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας Κρέμα γάλακτος
αλάτι
λίγο σχοινόπρασο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμ σε νερό. Προσθέστε αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να κρατάνε λίγο.

Αδειάστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει εντελώς το κουνουπίδι.

Βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ, και αναμείξτε με το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδη. Ανακατέψτε το σχοινόπρασο.

Βουτάμε το κουνουπίδι στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε.
Όταν το κουνουπίδι είναι ακόμα ζεστό πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Σερβίρετε με πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: