Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
500 γραμμάρια τυρί cottage
αλάτι
βότανα
1 κουτ. σόδα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζετε στην κατσαρόλα το τυρί cottage σε λεπτές κομμάτια,
ρίχνουμε το κρύο γάλα αργά ανακατεύοντας θερμαίνουμε σχεδόν μέχρι βρασμού.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά. Μέχρι το
Cottage να λιώσει και το γάλα να πήζει.
Σουρώνουμε το μείγμα μέσα σε πανί.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέστε στο μείγμα
τυριού, ρίχνουμε το αλάτι, τη σόδα, και τα βότανα, (μπορούμε να βάλουμε
κρεμμυδάκι φρέσκο ρίγανη, άνηθο) το λιωμένο σκόρδο, το τσίλι και θερμαίνουμε.
Το μίγμα θα αρχίσει να λιώνει.
Μεταφέρουμε το λιωμένο μίγμα σε ένα καλούπι και το αφήνεται
να κρυώσει σε ένα δροσερό μέρος.
Συμβουλή: το καλύτερο είναι να το κάνετε το βράδυ και το
πρωί έχετε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου