Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψητά μήλα με αμυγδαλόψιχα

Υλικά
3 ξινά μήλα
1 κουτ. σούπας σταφίδες
40 γραμ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
125 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
75 γραμ. αμύγδαλα
50 γραμ. αμυγδαλόψιχα για γαρνίρισμα
2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
λίγο βούτυρο για το ταψί
4 βανίλιες
3 κουτ. Ζάχαρη άχνη
500 ml γάλα
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. γλυκού νισεστέ
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη


Εκτέλεση
Πλύνετε τα μήλα και αφαιρούμε ένα μέρος από μέσα μαζί με τα κουκούτσια.
Στο εσωτερικό περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.



Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα μισά αμύγδαλα, σταφίδες, κανέλα και ζάχαρη.
Γεμίστε με το μείγμα τα μήλα.



Βάλτε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο από πάνω και τοποθετήστε στο φούρνο περίπου 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βάλτε στο ταψί το λευκό κρασί.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε την βανίλια, τον κρόκο αυγού, ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα.




Βγάζουμε τα μήλα τα βάζουμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με τη κρέμα και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: