Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κρεμώδη σαλάτα μπακαλιάρου

Σαλάτα για καναπεδάκια αλλά και για συμπλήρωμα σε πιάτα

Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ψαχνό κατεψυγμένο
3 μέτρια κρεμμύδια
3 καρότα
4 αγγουράκι τουρσί ή 2 κουτ. σούπας κάπαρη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
250 ml ξύδι
400 γραμ. μαγιονέζα
3 φύλλα δάφνης
10 μπαλάκια ολόκληρο μαύρο πιπέρι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι


Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τον μπακαλιάρο.
Βάλτε την κατσαρόλα βράστε τρία λίτρα νερού και 250 ml ξύδι, προσθέστε τη δάφνη, το αλάτι και ολόκληρο μαύρο πιπέρι, τα αφήνουμε να βράσουν, προσθέτουμε τα καρότα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, όταν τα καρότα μαγειρευτούν, προσθέστε τα φιλέτα ψαριού, αφήστε να ψηθούν λίγο.



Παίρνουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα το ψάρι και τα καρότα.
Μόλις κρυώσουν λίγο βάζουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, τα αγγούρια (ή την κάπαρη), προσθέτετε τη μουστάρδα, μαγιονέζα, τα μαγειρεμένα καρότα και το ψάρι.


Πολτοποιούμε όλα μαζί με μίξερ ... συμπληρώνουμε  με πιπέρι, αλάτι αν χρειάζεται.
Βάζουμε την σαλάτα σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες



Την βάζουμε σε ένα σνακ, καθώς και σαν συμπλήρωμα σε άλλα πιάτα, αυτή η σαλάτα είναι αξεπέραστη ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: