Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πίτσα σπανάκι

Υλικά
250 γραμ. αλεύρι
250 γραμ.  αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2  κύβο μαγιά
300 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κιλό Σπανάκι
Λίγη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
4 σκελίδες σκόρδο
Σκληρό τυρί
τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε στο κέντρο ένα κενό και τρίβουμε τη μαγιά με την ζάχαρη και το νερό χλιαρό, διαλύουμε την μαγιά και παίρνουμε σιγά σιγά  το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το φρέσκο σπανάκι το ζεματάμε σε ζεστό νερό, στραγγίζουμε και κόβουμε ή αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι χρειάζεται μόνο απόψυξη και αφήστε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από το νερό ...

Βάλτε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέστε δύο αυγά, κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε


Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο ή δύο στρογγυλά, γυρίζοντας τις άκρες να γίνει σαν ταψάκι ... για να κρατήσει τη γέμιση.


Βάζουμε στην τη μέση ένα αυγό και γαρνίρουμε με κύβους του τυριού
Μπορούμε επίσης να βάλουμε λουκάνικο ή και κομμάτια ζαμπόν.




Το αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ° C και ψήστε για περίπου 15 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: