Ανθότυρο Κρήτης
Περιοχή Προέλευσης Νήσος Κρήτης.
Είδος Γάλακτος Τυρόγαλα πρόβειου ή μείγματός του με
κατσικίσιο, με προσθήκη αρκετού φρέσκου πλήρους γάλακτος. Γεύση Πλούσια,
δροσερή, γλυκιά, φρεσκοχτυπημένου βουτύρου με αρώματα κρέμας γάλακτος.
Χαρακτηριστικά Λευκό, συμπαγές με απειροελάχιστο αλάτι, σε
σχήμα κώνου χωρίς κόρα. Λιπαρά 23%. Υγρασία έως 62%. Δε χρειάζεται ωρίμανση. Αν
όμως αλατιστεί εξωτερικά και ωριμάσει για 1 -2 μήνες γίνεται σκληρό και
πικάντικο.
Χρήσεις Φρέσκο, σκέτο ή με μέλι σαν επιτραπέζιο. Αλλά και
για σκαλτσούνια, τυροπιτάκια και γλυκά. Ώριμο είναι ιδανικό για μακαρόνια.
Αρμονία Ευγενικά και λεπτά λευκά κρασιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου