Λαδωτήρι Μυτιλήνης - Αιγαίο
Περιοχή Προέλευσης Νήσος Μυτιλήνης. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή ανάμειξή του με κατσικίσιο. Γεύση
Πλούσια, λιπαρή και πικάντικη ανάλογα με την ωρίμανση. Με αρώματα αλατισμένου βουτύρου.
Χαρακτηριστικά Λευκή έως υποκίτρινη μάζα με σκληρό
περίβλημα. Ωριμάζει για 3 μήνες σε θερμοκρασία 12°-16°C. Παλαιότερα μετά την
ωρίμανση το διατηρούσαν σε ελαιόλαδο. Λιπαρά 25%. Υγρασία έως 38%.
Χρήσεις Επιτραπέζιο, υπέροχο σε σαλάτες και φαγητά.
Αρμονία Κόκκινο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου