Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικά τυριά Λαδωτήρι Μυτιλήνης

Λαδωτήρι Μυτιλήνης -  Αιγαίο
Περιοχή Προέλευσης Νήσος Μυτιλήνης. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή ανάμειξή του με κατσικίσιο. Γεύση Πλούσια, λιπαρή και πικάντικη ανάλογα με την ωρίμανση. Με αρώματα αλατισμένου βουτύρου.
Χαρακτηριστικά Λευκή έως υποκίτρινη μάζα με σκληρό περίβλημα. Ωριμάζει για 3 μήνες σε θερμοκρασία 12°-16°C. Παλαιότερα μετά την ωρίμανση το διατηρούσαν σε ελαιόλαδο. Λιπαρά 25%. Υγρασία έως 38%.
Χρήσεις Επιτραπέζιο, υπέροχο σε σαλάτες και φαγητά.

Αρμονία Κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: