Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικά τυριά κοπανιστή

κοπανιστή - Κυκλάδων - Αιγαίο
Περιοχή Προέλευσης Νήσοι Κυκλάδων. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή μείγματά τους. Γεύση Πολύ πικάντικη, φυσικά πιπεράτη και αλμυρή, με έντονο και πλούσιο άρωμα.
Χαρακτηριστικά Κρεμώδες, λευκό έως ελαφρά ροζ. Συνεκτική μάζα μικρών κόκκων. Ωριμάζει σε πιθάρια για 40 - 60 ημέρες. Διατηρείται σε δοχεία εντός ψυγείου. Λιπαρά 19%. Υγρασία 56%.
Χρήσει ς Εξαίρετο ορεκτικό, τυροσαλάτες.

Αρμονία Ούζο, τσίπουρο, πλούσια ξηρά λευκά και κόκκινα κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: