Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικά τυριά Μυζήθρα ξερή

Μυζήθρα ξερή – Πελοπόννησος  
Περιοχή Προέλευσης Πελοπόννησος.
Είδος Γάλακτος Τυρόγαλα πρόβειου και γίδιvου με πρόσμειξη γάλακτος.
Γεύση Πλούσια, υφάλμυρη με τόνους ξηρούβουτύρου και πρωτεϊνών γάλακτος. Αρώματα βουτύρου και μυρωδάτων χορταρικών.
Χαρακτηριστικά Υπόλευκο, συμπαγές σε σχήμα συνήθως κόλουρου κώνου ή σφαιρικό. Ξηραίνεται για τουλάχιστον 2 μήνες. Λιπαρά 30%. Υγρασία 40%.

Χρήσει ς Τριμμένο στα μακαρόνια και τεμαχισμένο σε πλήθος φαγητών. Αρμονία Ανάλογα με το πιάτο που νοστιμεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: