Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικά τυριά Σφέλα Μεσσηνίας

Σφέλα Μεσσηνίας – Πελοπόννησος
Περιοχή Προέλευσης Περιοχή Μεσσηνίας. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή κατσικίσια ή μείγματά τους.
Γεύση Πλούσια, πικάντικη, αλμυρή και υπόξινη, με ποικίλα αρώματα. Χαρακτηριστικά Λευκό τυρί σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια. Συμπαγές, με αρκετές τρύπες. Γνωστά και σαν "φέτα της φωτιάς". Ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες και διατηρείται σε άλμη. Λιπαρά 22%. Υγρασία 45%.
Χρήσεις Επιτραπέζια σκέτο ή με φρούτα, πίτες, μεσογειακή κουζίνα και σαγανάκι.

Αρμονία Έντονα λευκά και κόκκινα κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: