Κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς - Ιόνιο
Περιοχή Προέλευσης Νήσος Κεφαλονιάς.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή μείγμα του με κατσικίσιο έως 20%.
Γεύση Ιδιαίτερα πικάντικη και αλμυρή, βουτυράτη με αρώματα
θαλασσινής αύρας.
Χαρακτηριστικά Λευκή, συμπαγής μάζα με διάσπαρτες τρύπες.
Σκληρό περίβλημα. Ωριμάζει για 3-4 μήνες. Λιπαρά 25%. Υγρασία 38%.
Χρήσεις Τριμμένο σε μακαρονάδες, σαγανάκι, φαγητά.
Αρμονία Κόκκινα κρασιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου