Κεφαλοτύρι Ελασσόνας – Θεσσαλία
Περιοχή Προέλευσης Περιοχή Ελασσόνας.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή μείγμα του με κατσικίσιο έως 30ο%.
Γεύση Πληθωρική, αλμυρή, πικάντικη και ευχάριστα λιπαρή με
πλούσιο και έντονο άρωμα ανάλογα με την ωρίμανση.
Χαρακτηριστικά Υπόλευκο, συμπαγές με μικρές τρύπες ή σχισμές
και σκληρό περίβλημα. Ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες. Λιπαρά 25%. Υγρασία έως
38%.
Χρήσεις Επιτραπέζιο, σκέτο ή με φρούτα, σαγανάκι, πίτες,
φαγητά και μακαρονάδες.
Αρμονία Δυνατά λευκά και κόκκινα κρασιά, ούζο, τσίπουρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου