Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικά τυριά Φέτα Αλμυρού

ΦΕΤΑ Αλμυρού – Θεσσαλία
Περιοχή Προέλευσης Πήλιο, Αλμυρός Βόλου. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή μείγμα του με κατσικίσιο έως 30%.
Γεύση Μεστή, ευχάριστα όξινη με αρώματα γάλακτος και αλμύρας.
Χαρακτηριστικά Λευκή μάζα, μέτριας σκληρότητας. Ωριμάζει για 2 μήνες και διατηρείται σε δοχείο με άλμη. Λιπαρά 19ο/ο. Υγρασία έως 56%.
Χρήσεις Επιτραπέζιο, πίτες, σαλάτες, φαγητά.

Αρμονία Ρετσίνα, λευκά και μέτρια κόκκινα κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: