ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ - Στερεά Ελλάδα & Κρήτη
Περιοχή Προέλευσης Στερεά Ελλάδα.
Είδος Γάλακτος Τυρόγαλα πρόβειου ή κατσικίσιου με προσθήκη
μικρής ποσότητας φρέσκου πλήρους γάλακτος ή κρέμας.
Γεύση Φρέσκια γλυκιά, δροσερή και βουτυράτη με αρώματα
βουτύρου και πρωτεϊνών γάλακτος.
Χαρακτηριστικά Λευκό, συμπαγές, με ελάχιστο αλάτι, χωρίς περίβλημα.
Καταναλώνεται φρέσκο μαλακό. Δε χρειάζεται ωρίμανση. Λιπαρά 23%. Υγρασία έως
62%.
Χρήσει ς Επιτραπέζιο, σκέτο ή με μέλι, πιτάκια, σαλάτες και
γλυκά. Τηγανητό με μέλι ή ζάχαρη.
Αρμονία Ελαφριά λευκά και ροζέ κρασιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου