Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικά Τυριά Ανθότυρο

ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ - Στερεά Ελλάδα & Κρήτη
Περιοχή Προέλευσης Στερεά Ελλάδα.
Είδος Γάλακτος Τυρόγαλα πρόβειου ή κατσικίσιου με προσθήκη μικρής ποσότητας φρέσκου πλήρους γάλακτος ή κρέμας.
Γεύση Φρέσκια γλυκιά, δροσερή και βουτυράτη με αρώματα βουτύρου και πρωτεϊνών γάλακτος.
Χαρακτηριστικά Λευκό, συμπαγές, με ελάχιστο αλάτι, χωρίς περίβλημα. Καταναλώνεται φρέσκο μαλακό. Δε χρειάζεται ωρίμανση. Λιπαρά 23%. Υγρασία έως 62%.
Χρήσει ς Επιτραπέζιο, σκέτο ή με μέλι, πιτάκια, σαλάτες και γλυκά. Τηγανητό με μέλι ή ζάχαρη.

Αρμονία Ελαφριά λευκά και ροζέ κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: