ΜΑΝΟΥΡΙ – Θεσσαλίας - Θεσσαλία
Περιοχή Προέλευσης Θεσσαλία. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Μείγμα πρόβειου τυρογάλακτος (ή μείγμα του με
κατσικίσιο) και φρέσκου πλήρους γάλακτος ή κρέμας γάλακτος.
Γεύση Πλούσια, λιπαρή, δροσερή και ελάχιστα όξινη, με
αρώματα γάλακτος.
Χαρακτηριστικά Φρέσκο λευκό τυρί, μαλακό και συμπαγές, χωρίς
περίβλημα, κυλινδρικού οχήματος. Δε χρειάζεται ωρίμανση. Λιπαρά 28ο%. Υγρασία
60ο/ο.
Χρήσεις Επιτραπέζιο σκέτο ή ανάμεικτο με μυρωδικά.
Αρμονία Πολύ διακριτικά λευκά κρασιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου